Zvezdanik- kreativne kocke, kocke za mastanje….

Kreativne kocke- kocke za mastanje

Mozda ce Vas iznenaditi otkud bas ovaj proizvod da se nadje na mom blogu, s’obzirom da je ovo gotov proizvod,a blog je Uradi sam I kretivni blog. E pa bas zato. Ovo bih svrstala u taj kreativni deo, ali za decu.
kocke
Od kako sam postla majka, najvise pretrazujem stvari za decu…. Tako sam i uspela da nadjem Zvezdanik.

Ovo su kocke za maštanje. Deca uz pomoc njih mogu da budu kreativna I da izraze svoju kreatvnost. Od njih mogu da naprave šta god požele, posebno velike oblike, koji prevazilaze njihovu visinu.

Ono sto je mene najvise odusevilo (a ljudi koji me poznaju znaju o cemu govorim) jeste sto su ove kocke napravljene od čvrstog recikliranog kartona, 100% su ekološki proizvod, bez boje, lepka i drugog. Takodje su bezbedne za maldju decu, bas zato sto su od kartona i ne mogu da se povrede.

 

Ono sto biste trebali jos da znate o ovim Zvezdanik kockama:

kocke
U pakovanju dolaze u vidu rasklopa (kartonske table isečene po meri). Potrebno ih je prvo sklopiti (poput Origamija) te stoga razvijaju motoriku, a motorika je dalje povezana sa razvojem govora kod dece. Većih su dimenzija te savršeno staju u dečiju ruku i jednostavno se uklapaju. Postoje u 2 veličine: single (6.5 x 6.5 cm) i double (13 x 6.5 cm).
Na njima može da se crta, boji i na njih lepe razni materijli. Stoga se, kroz igru, aktivira mašta I kreativnost, i oblikuju se sposobnosti i veštine kod dece. Poznato je da je kod dece, u ranom uzrastu, nakon što savladaju osnovne motorne funkcije, jedna od najvažnijih stvari razvijati kreativnost.
Od njih mogu da prave razne kućice i garaže za svoje igračke, a takodje i dvorac, auto, tvrđavu, životinje, visoke kule i tako budu akteri u svojoj igri iz mašte i u ulozi svojih omiljenih junaka. Beskrajno mnogo mogućnosti, novih i uvek drugačijih načina igre.

kocke

Zvezdanik kocke su univerzalna igračka. Pogodne su i za decu sa posebnim potrebama. A CIP centar ih je ocenio kao didaktičko sredstvo.
Mogu da imaju i drugu primenu: na primer, okrenute naopako mogu da posluže kao posude za odvajanje bojica, flomastera, šnalica za kosu, kancelarijskog materijala; zatim kao deo nameštaja kao što je polica za igračke, u njih se može staviti mala sadnica i tako zasaditi u zemlju jer je karton biorazgradiv i ima jako kratak period razgradnje…

Samo je bitno da pustite decu da upotrebe svoju mastu I kreativnost.

To je ukratko od mene, a ako zelite jos nesto opsirnije o ovim kockama pogledajte:

https://www.facebook.com/Zvezdanik-195720450847140/

ili

https://www.instagram.com/zvezdanik/

Ja svoj primerak imam za svoju bebu, doduse malo cemo da pricekamo da jos poraste da moze da se igra…. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.