Ukrasni svecnjak

Da li želite malo da uvedete novine u dekorisanje vašeg doma???

Evo vam super ideja kako da to učinite. Napravite ovaj ukrasni svecnjak…..

 

Šta Vam je potrebno od materijala:

ukrasni svecnjak
Lepak (u mom slučaju ja sam koristila drvofiks jer on kada se osuši bude transparentan), novine (umesto novina još bolje možete koristiti neki samolepljivi papir, koji može lepo da se odlepi posle sa stakla), sveća, čaša (ova moja čaša je od eurokrema, ali vi možete uzeti i običnu teglu), traka, makaze, šljokice, olovka i četkica.
ukrasni svećnjak
Zaboravila sam na slici da uslikam i lak, koji Vam je isto jako bitan. U mom slučaju ja sam koristila moj za dekupaž, vi ako imate možete slobodno i neki drugi.
ukrasni svećnjak
Od novina isečete srce (ako želite možete i neki drugi oblik, krug, zvezdu) i zalepite na čašu, trakama pokrijete krajeve čaše, kao što vidite na slici.
ukrasni svećnjak
Premežete čašu lepkom.
ukrasni svećnjak
Sve gde god ste naneli lepak na taj deo pospite šljokice. To radite obavezno iznad novina…
ukrasni svećnjak
Dosta šljokica će Vam spasti sa čaše pa da možete da vratite u bočicu.
ukrasni svećnjak
Ostavite da se lepak malo osuši, ali nemojte da Vam se skroz osuši, to možete pratiti kao što vidite u unutrašnjem delu čaše, jer kako Vam se lepak suši tako se gubi ovaj beli trag.
ukrasni svecnjak
Kada Vam se lepak prosuši skinite šablone koje ste izlepili, tu mislim na srce, a možete i trake odmah da skinete, ja nisam, ali možda je i bolje pre, jer kada Vam se skroz osuši lepak, morate ih posle jako pažljivo odlepljivati, jer će Vam podizati lepak. Ostavite da Vam se lepo osuši i posle prelakirajte (budtite pažljivi oko ivica). Pazite kada nanosite lak, bolje ga nanosite tapkajućim pokretima, nego klasično da prevlačite, da ne biste previše skinuli šljokica. Lak nam služi da se šljokice ne bi osipale. Ostavite da se sve lepo osuši.

ukrasni svecnjakukrasani svecnjak

Svecnjak je gotov, možete ga ukrasiti nekim još dodatnim tračicama…….

You Might Also Like

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.