Ukrasne kutije izrađene od kartona iz rolni toalet papira

This post is also available in: English

Kartonski valjak na koji je namotan toalet papir sigurno Vam uvek završi u kanti za đubre?! Kada budete videli kako možete da iskoristite ovaj karton možda ćete ga sledeći put ipak sačuvati. Evo jedne super ideje kako da napravite ukrasne kutije od reciklažnog materijala. U ovom slučaju koristićemo karton iz rolni toalet papira, takđe možete iskoristiti i od ubrusa.

Potreban materijal:

Potreban Vam je karton iz rolni toalet papira, akrilne boje, četkice, perlice, lepak, mašnice, konac i sve čime želite da ukrasite vaše kutijice. U mom slučaju za ukrašavanje ja sam koristila papir u boji (crveni), pena papir (zeleni) i kanap.

Postupak izrade ukrasne kutije:

Postavila sam Vam postupak izrade ovako u slikama i mislim da će Vam i tako biti jasno jer je zaista jednostavno, mada objasniću Vam ukratko i ispod slike. Svakako Vi možete da upotrebite maštu i da ukrasite po Vašem ukusu ovo je samo predlog i nadam se da će Vam se dopasti.

ukrasne kutije od rolni toalet papira

Šta sam sve koristila od pribora (sl 1). Izmerila sam papir koliko mi je potrebno da prelepim preko rolne i isekla ga (sl 2). Nanela sam lepak preko celog papira kako bih ga lepo i ravnomerno zalepila preko rolne (sl 3). Vi ovde možete koristiti i akrilne boje umesto papira, da obojite rolnu ako Vam je jednostavnije. Izlepila sam rolnu papirom (sl 4). Zatim sam od pena papira isekla krug (sl 4) i izbušila rupu sa ovim za papir (sl 5). Savila sam kartonsku rolnu kao što vidite na slici (sl 7, 8 i 9). I naravno ukrasila je sa kanapom i krugom koji sam napravila od pena papira (sl 10, 11 i 12).

I moja ukrasna kutija izgleda ovako:

ukrasna kutija od rolne toalet papira

 

Nadam se da Vam se dopao ovaj tutorijal. Vaše mišljenje i komentare možete ostaviti dole ispod teksta.

 

 

Share Button

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × three =