Pribor za heklanje i pletenje

This post is also available in: English

Ono što nam je potrebno od pribora:

Konac za pletenje

13608189_10209020306160404_1342383543_n

Ako ste početnik obavezno se posavetuje sa prodavcem oko izbora konca kao i igala kojećete koristiti za pletenje. Moj Vam je savet ako ste početnik i tek se učite da pletete ili heklate i nemate nameru da unovčite svoj rad za početak onda odaberite neki sintetički konac jer su oni dosta jeftiniji, takođe kao početnik krenite sa koncem i iglama neke srednje debljine npr 3.0mm-3,5mm. Na svakom koncu možete i sami da vidite sirovinski sastav, broj igle tj. debljina igle koje su potrebne za pletenje, preporuke na koliko stepeni se pere, da li sme da se pegla itd….. Takođe imate gramažu konca kao i koliko metara imate konca….

 

Igle za pletenje:

igle za pletenje

Ja sam ovde odabrala dva para igala, koje ja koristim i slikala sam ovaj deo gde su oznake ili debljina igle da možete da vidite.

 

Heklice

heklice

Ja imam ove heklice koje su najobičnije, ali sam sada poručila ceo set sa drvenom drškom i moja je preporuka da odaberete pre sa drškom jer će Vam biti mnogo lakše pogotovo ako budete provodili sate heklajući.  Ja uglavnom koristim 5.0mm heklicu, a konac uglavnom uzimam 3,5 ili 4 i to Vam je moj savet pogotovo ako koristite sintetički konac, da ga pletete sa debljom heklicom od preporučene, jer ispadne mnogo lepše.

 

Igle

igle

Ove igle Vam služe kako biste uvukli početne i završne krajeve kroz petlje. Tako da obavezno kada radite ostavljajte duže te krajeve kako biste mogli da provučete kroz iglu.

 

Ako imate sve spremno odaberite neki od tutorijala i krenite lagano…

Share Button

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 8 =