Osvežite vaš vrt ili balkon i ukrasite ga ovakvom saksijom

This post is also available in: English

Ukrasite vaš vrt ili balkon……

Od moje jako dobre prijateljice dobila sam pelcer ove biljke da zasadim. Iskreno nisam znala ni ime biljke, samo sam znala da mi se sviđa. Malo sam potražila po netu i našla sam: Upoznajte krasulu, biljku koja pozitivno utiče na posao i privlači energiju novca!

vrt

Istina ili ne, ne znam…. Ali odlučila sam da ne kupujem novu saksiju nego da preuredim staru koja mi mesecima stoji na terasi i čeka da zasadim novo cveće u nju….

 

Ono što mi je bilo potrebno od materijala:

  • stara saksija
  • kanap
  • pribor za dekupaž
  • lepak (treba da bude transparentan i vodootporan, jer kada budete zalivali cveće u tacnici gde vam se nakupi voda odlepiće vam se taj deo koji stoji u vodi). Možete koristiti i pištolj za lepljenje sa silikonom
  • makaze

Postupak izrade:

Mislim da je postupak izrade jasan i iz ovog tutorijala u slikama, ali svakako ću vam ga ispisati ispod.

vrt, saksija

Kada sam odabrala saksiju koju želim da ukrasim (slika 1), nanela sam lepak na donji deo saksije i zalepila kraj kanapa (slika 2). Nisam namazala lepak na celu saksiju, jer mi je ovako lakše, prvo da se ne bih ulepila, a kao drugo dok dođem do vrha da mi se lepak ne osuši. Zatim sam krenula da obmotavam kanap oko saksije na deo gde je nanet lepak (slika 3). Isti je postupak lepljenja kanapa kao i u tutorijalu- Napravi sam: držač za olovke. Zatim kada sam izlepila kanap oko saksije, gornji deo sam ukrasila salvet tehnikom (slika 4). Odabrala sam takođe jedan motiv sa slvete koji sam želela da zalepim na saksiju i isekla ga (slika 5). Za lepljenje ovog motiva nisam koristila pribor za dekupaž, već sam isti lepak koji sam koristila za lepljenje kanapa namazala na deo gde sam želela da zalepim salvetu (slika 6). Zalepila sam salvetu, ali sam još jednom i preko nje prešla lepkom (slika 7) i prelakirala celu saksiju (slika 8). Ostavila sam da se sve to dobro osuši i zasadila svoju novu biljku (slika 9).

saksija, vrt

Do sledećeg tutorijala i novih ideja….

 

 

 

 

 

Share Button

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 − one =